Over ons

SPECIAL CHILDREN PHILIPPINES

Wat doen wij?

Onze organisatie, Special Children Philippines, is opgericht om gehandicapte kinderen in de Filipijnen te helpen. Via onze website zoeken wij donateurs die ons willen helpen om deze kinderen te ondersteunen met overtollige goederen, kleding, rolstoelen en rollators.

In de Filipijnen zijn er geen organisaties zoals die van ons in Nederland, die zich richten op kinderen met een beperking. Vaak worden deze kinderen aan hun lot overgelaten. Als een kind met een lichamelijke of geestelijke beperking wordt geboren, wordt het daar “Special” genoemd en vaak aan zijn of haar lot overgelaten.

Wij wonen zelf in Nederland en in de Filipijnen, in ons dorp Camiling. We hebben mensonterende situaties gezien die ons hebben overtuigd van de noodzaak om te helpen. Door fondsen te werven van verschillende programma’s en particuliere initiatieven, hopen wij op jouw steun voor dit project. Help jij ons mee?

SPECIAL CHILDREN PHILIPPINES

Hoe zijn wij begonnen?

In 2012 zijn wij op familiebezoek geweest in de Filipijnen, mijn geboorteland

Op een avond zat ik buiten en zag drie kinderen met grote zakken op hun rug vol met plastic flessen, toen ze zagen dat ik naar hun keek kwamen ze bij onze poort en vroegen om voedsel. Op mijn vraag “Wat ga je doen met deze plastic flessen” antwoordden ze me, “met de opbrengst kunnen we eten kopen”.

Ik kon het nauwelijks geloven dat deze jonge kinderen om 23.00 uur in de straten lege plastic flessen verzamelden om van de opbrengst “een paar peso’s” hun eten te kunnen kopen. Het is ongelooflijk, als je bedenkt dat deze kinderen bedelen voor een klein kopje rijst, omdat ze nog niets hebben gegeten.

Ik besloot toen om hier iets aan te doen en zei: dit is niet eerlijk. Wij leven in luxe en hun sterven van de honger, mijn man en ik hebben toen besloten om een stichting op te zetten genaamd Special Children Philippines

Wil jij de stichting helpen?

We zijn afhankelijk van jouw steun om levens te verbeteren en de wereld een betere plek te maken voor toekomstige generaties. Sluit je vandaag nog bij ons aan en laat ons je informeren over ons vrijwilligerswerk en opties voor donaties.