Over ons

SPECIAL CHILDREN PHILIPPINES

Wat doen wij?

Onze Organisatie hebben wij opgericht om hulp te verlenen aan gehandicapte kinderen in de Filipijnen, d.m.v. deze website zoeken wij donateurs welke ons de kinderen in de Filipijnen willen helpen met overtollige goederen, kleding, rolstoelen, rollators.

Wanneer een kind met een beperking in de Filipijnen woont zijn er geen organisaties zoals wij die kennen in Nederland, veelal worden ze aan hun lot overgelaten. Wanneer men geboren wordt met een lichamelijke of geestelijke beperking wordt men aldaar Special genoemd en veelal aan hun lot overgelaten.

Dat is ook de reden dat wij deze stichting hebben genoemd .
Special Children Philippines.

Zelf wonen wij in Nederland en in de Filipijnen, in ons dorp Camiling. Telkens weer komen wij mensonterende situaties tegen welk ons uiteindelijk overtuigden dat er hulp nodig was.
Door middel van het werven van fondsen van verschillende programma’s en particuliere initiatieven zouden wij het geweldig vinden als je wilt meedoen met dit project.

SPECIAL CHILDREN PHILIPPINES

Hoe zijn wij begonnen?

In 2012 zijn wij op familiebezoek geweest in de Filipijnen, mijn geboorteland

Op een avond zat ik buiten en zag drie kinderen met grote zakken op hun rug vol met plastic flessen, toen ze zagen dat ik naar hun keek kwamen ze bij onze poort en vroegen om voedsel. Op mijn vraag “Wat ga je doen met deze plastic flessen” antwoordden ze me, “met de opbrengst kunnen we eten kopen”.

Ik kon het nauwelijks geloven dat deze jonge kinderen om 23.00 uur in de straten lege plastic flessen verzamelden om van de opbrengst “een paar peso’s” hun eten te kunnen kopen. Het is ongelooflijk, als je bedenkt dat deze kinderen bedelen voor een klein kopje rijst, omdat ze nog niets hebben gegeten.

Ik besloot toen om hier iets aan te doen en zei: dit is niet eerlijk. Wij leven in luxe en hun sterven van de honger, mijn man en ik hebben toen besloten om een stichting op te zetten genaamd Special Children Philippines

Wil jij de stichting helpen?

We zijn afhankelijk van jouw steun om levens te verbeteren en de wereld een betere plek te maken voor toekomstige generaties. Sluit je vandaag nog bij ons aan en laat ons je informeren over ons vrijwilligerswerk en opties voor donaties.