Wat doen we

SPECIAL CHILDREN PHILIPPINES

De Filipijnen worden vaak geteisterd door natuurrampen
De supertyfoon Haiyan die eerder over de Filipijnen raasde, heeft volgens het Rode Kruis zeker 1200 mensen het leven gekost. Het is niet ongebruikelijk dat het Zuid-Aziatische land wordt getroffen door een storm of andere natuurrampen. Gemiddeld worden de Filipijnen per jaar door 20 tyfoons getroffen.

In 2012 verwoestte de tyfoon Bopha de noordelijke kust van het zuidelijke eiland Mindanao, waardoor meer dan 1000 personen omkwamen. De tropische storm Washi zorgde in 2011 voor een dodental van 1450.

Bovendien is de zeer actieve vulkaan Mayon op het dichtbevolkte eiland Luzon in de afgelopen 400 jaar meer dan 50 keer uitgebarsten. Tussen 2000 en 2009 zagen tienduizenden mensen zich gedwongen te vluchten voor een uitbarsting. Een andere vulkaan, de Pinatubo, brak in 1991 na 600 jaar uit, waardoor zeker honderd mensen de dood vonden. De meest dodelijke uitbarsting had in 1814 plaats, toen meer dan 1200 mensen het leven lieten. Ook worden de Filipijnen regelmatig getroffen door aardbevingen. Langs de kust van de Grote Oceaan bevindt zich een aardbreuk. Doordat twee aardplaten met elkaar in botsing komen, ontstaan er aardbevingen. Eerder kostte een aardbeving van 7,2 op de schaal van Richter meer dan 220 mensen het leven. In 1990 stierven er 1600 personen door een aardbeving met een kracht van 8,4 op de schaal van Richter.

Om de slachtoffers te helpen zijn wij de stichting Special Children Philippines gestart.

Wil jij de stichting helpen?

We zijn afhankelijk van jouw steun om levens te verbeteren en de wereld een betere plek te maken voor toekomstige generaties. Sluit je vandaag nog bij ons aan en laat ons je informeren over ons vrijwilligerswerk en opties voor donaties.